Korlátozás: Változik a forgalmi rend hétvégén a szegedi 5-ös főúton zajló felújítási munkákhoz kapcsolódóan

​Szegeden az 5-ös főút belterületi szakaszán, a Kossuth Lajos sugárút – Hajnóczy utca között a felújításhoz kapcsolódóan újabb forgalmi rend változásra számíthatnak a közlekedők hétvégén.

Az útfelújítási munkák következő ütemében ezen a hétvégén, azaz 2018. augusztus 25-26-án lezárják az Attila utca-Nagykörút csomópontját az útcsatlakozás aszfaltozása miatt.

Ezeken a napokon az eredetileg a Nagykörútról az Attila utcába kanyarodó tömegközlekedést biztosító járművek a Londoni körút- Gutenberg utca – Jósika utca terelőútvonalon közlekednek. A szakaszhatárokon lévő jelzőlámpákon kívül a többi jelzőlámpa továbbra is sárga villogó üzemmódban működik majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS