Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Siófok térségében

​Több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között. Az útalapot is érintő felújítási munkák több ütemben, várhatóan 210 napig, 2019-re átnyúlva valósulnak meg. A rekonstrukció az érintett pályaoldal lezárása mellett valósul meg, melynek kiépítését 2018. augusztus 22-től kezdik el a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és 111-es kilométer szelvények között, Siófok térségében.

A kivitelezők 2018. augusztus 22-én, szerdán vehetik át a munkaterületet, melynek első lépésében a munkavégzés alatti terelések kiépítését kezdik majd el. A beruházás első ütemében a 102-es és 111-es kilométerszelvények között kezdődnek el a munkálatok, illetve a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométerszelvényeknél lokális javítási munkákat végeznek az adott szakaszokon található hidaknál. Az első ütemben szereplő munkák várhatóan a téli üzemeltetési időszak kezdetéig tartanak majd.

Az idei évben munkába vett szakaszokon teljes pályazár mellett dolgoznak majd a kivitelező munkatársai. A Letenye felé tartó oldal forgalmát így a főváros irányába vezető oldalra terelik át. Mivel a Budapest felé tartó irányban összesen három sáv áll így rendelkezésre, ezért a főváros felé a leállósávon és a külső sávon, míg Letenye irányába egy sávon haladhat majd a forgalom. Fontos tudnivaló, hogy Siófoknál, a 65-ös főút csomópontjában egészen addig ki lehet majd hajtani, amíg a géplánc oda nem ér. A munkaterület mellett 60, illetve 80 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A munkálatokhoz kapcsolódó forgalomterelés az alábbi grafikán látható:

 Az átfogó felújítási munkák során a kivitelezők a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítják, a külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg REMIX eljárást alkalmaznak, mellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket. Majd ezt követően új kopóréteget terítenek a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS