Kedden indul a Tour de Hongrie – keddtől vasárnapig számos szakaszon számíthatnak a közlekedők ideiglenes korlátozásra

​Kedden indul az ország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A verseny összesen több mint 865 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd, melynek során a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak. Az autósoknak a versenyzők által használt szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny távja idén összesen 865 kilométer lesz. A szakaszokat a versenyzők augusztus 14. kedd és augusztus 19. vasárnap közötti napokon teszik meg, a déli óráktól kezdődően. A verseny során a kerékpárosok szinte teljes egészében országos közúton, fő- és mellékúti szakaszokat egyaránt érintve mérhetik majd össze tudásukat. A nemzetközi verseny augusztus 14-én, Siófokról indul, majd 15-én Balatonalmádi és Keszthely, 16-án Velence és Székesfehérvár, 17-én Cegléd és Hajdúszoboszló, 18-án Karcag és Miskolc között folytatódik, majd 19-én vasárnap a Kazincbarcika – Aggtelek – Kazincbarcika útvonalon zárul. A pontos útvonal a következő linken érhető el: https://www.tourdehongrie.hu/terkep. Az érintett településeken történő áthaladás tervezett időpontjairól awww.tourdehongrie.hu oldal „Szakaszok” menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett, dinamikus, ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. A kiemelt helyszíneken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei is segítik majd a terelések kiépítését és a verseny biztonságos lebonyolítását. A társaság szakemberei a szervezőkkel közösen a tervezett útvonalakat többször is bejárták, a szükséges javítási, üzemeltetési és karbantartási munkákat a versenyhez igazítva, ahhoz ütemezve végezték el.
A Magyar Közút ezzel kapcsolatos munkáiról a következő videóban is találhatnak az érdeklődők plusz információkat:https://www.youtube.com/watch?v=sBmPWNMs8Go.  

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu  weboldalon.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS