Megújult a 46-os főút mintegy 1,9 kilométeres, mezőtúri belterületi szakasza

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. Ezeknek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újulhat meg.

A hazai forrásból finanszírozott program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 1,9 kilométer hosszúságban újult meg a 46-os főút mezőtúri belterületi szakasza.

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 122.257.639 forintból készítette el a beruházást. A 46-os főút mezőtúri belterületi szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról, valamint 2-2 pár autóbuszöböl felújításáról is gondoskodott. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt évek egyik legnagyobb útfelújítási programját valósíthatja meg, amelynek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újul meg. A programról további információk elérhetőek ahttp://internet.kozut.hu/Lapok/2018-utfelujitasi-programok.aspx oldalon.

A 46-os főutat érintő beruházás Mezőtúron megtartott ünnepélyes átadásán a projekt részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Boldog István, a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere és Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. A fejlesztést készre jelentette Karakas József, a SWIETELSKY Magyarország Kft. területi főmérnöke.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS