Megújult a 46-os főút mintegy 1,9 kilométeres, mezőtúri belterületi szakasza

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. Ezeknek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újulhat meg.

A hazai forrásból finanszírozott program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 1,9 kilométer hosszúságban újult meg a 46-os főút mezőtúri belterületi szakasza.

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 122.257.639 forintból készítette el a beruházást. A 46-os főút mezőtúri belterületi szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról, valamint 2-2 pár autóbuszöböl felújításáról is gondoskodott. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt évek egyik legnagyobb útfelújítási programját valósíthatja meg, amelynek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újul meg. A programról további információk elérhetőek ahttp://internet.kozut.hu/Lapok/2018-utfelujitasi-programok.aspx oldalon.

A 46-os főutat érintő beruházás Mezőtúron megtartott ünnepélyes átadásán a projekt részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Boldog István, a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere és Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. A fejlesztést készre jelentette Karakas József, a SWIETELSKY Magyarország Kft. területi főmérnöke.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS