Több mint 22 kilométeren újul meg a 6219-es jelű út Dunaújváros és Sárbogárd között

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Fejér megyében a 6219-es jelű Dunaújváros-Sárbogárd közötti összekötő út több mint 22 km-en újul meg.

A TOP-1.3.1-16-FE1-2017-00001azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 22 kilométeren újul meg a 6219-es jelű út Dunaújváros és Sárbogárd között. A projekthez kapcsolódóan a fejlesztés első ütemére vonatkozó közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és Soltút Kft. konzorciuma lett. 120 nap áll egy 7,5 kilométeres szakasz kivitelezéséhez a rendelkezésükre mintegy 759 millió forintból.

A felújítás Nagyvenyim teljes átkelési szakaszát érinti és a mezőfalvai körforgalomnál végződik. A kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A 42 útcsatlakozás mindegyikét aszfaltozzák. A szakaszon található 12 db meglévő autóbuszmegállóhely betonburkolatot kap, illetve 2 új buszöbölpár épül, megújulnak az utasperonok is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS