Megújult a 4-es főút közel 4,5 kilométeren Nyíregyháza térségében

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai, központi költségvetési forrásból újulhatott meg a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja között 3 szakaszon, összesen mintegy 4,5 kilométeren. A beruházáshoz kapcsolódó ünnepélyes projektzáró eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Csapó László, a Magyar Közút megyei igazgatója.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban összesen mintegy 163 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezheti el hazai, központi költségvetési, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összesen közel 12,3 milliárd forint értékű megyei programnak köszönhetően összesen 49 útszakaszon valósulhat meg felújítás, ami a teljes megyei közúthálózat 8 százalékát érinti.

Az idei felújítások között szerepel a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja között 3 szakaszát érintő beruházás, melynek köszönhetően közel nettó 231 millió forintból, összesen mintegy 4,5 kilométeren végezhettek a kivitelezők teljes körű rekonstrukciós munkákat. Így Nyíregyháza és Nyírpazony között 2,76, Nyírpazony és Nyírtura közötti 1,05, míg Nyírturánál a 4-es és 403-as főút csomópontjánál 0,65 kilométeren közlekedhetnek az autósok megújult szakaszon.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők 2018. június 11-én vonulhattak fel a munkaterületen. A 30 napos átfutási idejű teljes körű felújítás során a szakemberek a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 5 darab autóbusz megállóhelyen az öblök és a leszállóperonok átépítéséről, stabilizált padka megvalósításáról, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. Továbbá a Nyírpazony-Oros összekötőút csomópontjában a kis sugarú lekerekítő ívben előre gyártott rázó beton útpadka elemeket is beépítettek a szakemberek.

A beruházás megvalósulása után az útszakaszon érezhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelező és a projekt megvalósításában részt vevők nevében is köszöni a közlekedők türelmét és megértését, amit a felújítási munkák idején tanúsítottak. 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS