Megújult a 4-es főút közel 4,5 kilométeren Nyíregyháza térségében

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai, központi költségvetési forrásból újulhatott meg a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja között 3 szakaszon, összesen mintegy 4,5 kilométeren. A beruházáshoz kapcsolódó ünnepélyes projektzáró eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Csapó László, a Magyar Közút megyei igazgatója.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban összesen mintegy 163 kilométernyi fő- és mellékút teljes körű felújítását végezheti el hazai, központi költségvetési, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az összesen közel 12,3 milliárd forint értékű megyei programnak köszönhetően összesen 49 útszakaszon valósulhat meg felújítás, ami a teljes megyei közúthálózat 8 százalékát érinti.

Az idei felújítások között szerepel a 4-es főút Nyíregyháza és a 403-as főút csomópontja között 3 szakaszát érintő beruházás, melynek köszönhetően közel nettó 231 millió forintból, összesen mintegy 4,5 kilométeren végezhettek a kivitelezők teljes körű rekonstrukciós munkákat. Így Nyíregyháza és Nyírpazony között 2,76, Nyírpazony és Nyírtura közötti 1,05, míg Nyírturánál a 4-es és 403-as főút csomópontjánál 0,65 kilométeren közlekedhetnek az autósok megújult szakaszon.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők 2018. június 11-én vonulhattak fel a munkaterületen. A 30 napos átfutási idejű teljes körű felújítás során a szakemberek a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 5 darab autóbusz megállóhelyen az öblök és a leszállóperonok átépítéséről, stabilizált padka megvalósításáról, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. Továbbá a Nyírpazony-Oros összekötőút csomópontjában a kis sugarú lekerekítő ívben előre gyártott rázó beton útpadka elemeket is beépítettek a szakemberek.

A beruházás megvalósulása után az útszakaszon érezhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelező és a projekt megvalósításában részt vevők nevében is köszöni a közlekedők türelmét és megértését, amit a felújítási munkák idején tanúsítottak. 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS