Új körforgalom épül Sajtószentpéteren a 26-os és 27-es főutak kereszteződésében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Sajószentpéter Város Önkormányzata beruházásában 2018. július 25-től kezdődően új körforgalmú csomópont építési munkálatai kezdődnek el Sajószentpéteren, a 26-os és 27-es főutak kereszteződésében. A munkálatok várhatóan 3 hónapig tartanak majd, melynek során forgalomkorlátozásra és hosszabb menetidőre számíthatnak az arra közlekedők.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 26-os és 27-es főutak keresztezésében, Sajószentpéteren új körforgalmú csomópont épül, mintegy 151 millió forintos európai uniós és 11 millió forintos önkormányzati forrásból, valamint 15 millió forintos BorsodChem Zrt. által nyújtott támogatásból. A kivitelezési munkák 2018. július 25-én indulnak, melynek során félpályás korlátozás és jelzőlámpás irányítás lesz majd érvényben. A személygépkocsik Tornanádaska, azaz a 27-es főút felé önkormányzati utakon tudnak eljutni, a tehergépkocsik és az autóbuszok számára nyitva lesz a továbbiakban is a csomópont. Ez a forgalmi rend augusztus végéig lesz érvényben, a második és harmadik ütemben az út másik oldala lesz lezárva, szintén lámpás irányítás mellett. A kivitelezés az előzetes tervek alapján 90 napig tart, a korszerűsített csomópontot várhatóan október 31-én vehetik birtokba majd a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületeken érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Mivel a lehetséges alternatív útvonalakon is hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS