Egy-egy sávon haladhat a forgalom a szegedi 5-ös főút felújítása kapcsán

​Szegeden az 5-ös főút belterületi szakaszán, a Nagykörút Kossuth Lajos és Kálvária sugárút közötti szakaszán 2018. június 4-e óta zajlanak útfelújítási munkák. A felújításokhoz kapcsolódóan számos forgalmi rend változás lépett életbe. Július 23-tól ugyanakkor az előzetes tervekhez képest a bevásárlóközponthoz közeli szakaszon, a Kálvária sugárút irányában nem lesz érvényben teljes útzár, így 1-1 sávon haladhat majd a forgalom.

Az útfelújítási munkák újabb ütemében nem közlekedhetnek majd az autósok 2018. július 23-tól előreláthatólag szeptember végéig a Nagykörút – Kossuth Lajos sugárút csomópont és a Nagykörút – Gutenberg utca – Bakay utca csomópont között. A lezárt munkaterületre az építési forgalmon kívül csak a lakó – és áruszállító célforgalom, illetve a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. A Nagykörút – Rigó utca – Gogol utca csomópont és a Kálvária sugárút között az útfelújítás időszakában irányonként ugyanakkor 1-1 forgalmi sávon az áthaladás folyamatosan biztosítva lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS