Egy-egy sávon haladhat a forgalom a szegedi 5-ös főút felújítása kapcsán

​Szegeden az 5-ös főút belterületi szakaszán, a Nagykörút Kossuth Lajos és Kálvária sugárút közötti szakaszán 2018. június 4-e óta zajlanak útfelújítási munkák. A felújításokhoz kapcsolódóan számos forgalmi rend változás lépett életbe. Július 23-tól ugyanakkor az előzetes tervekhez képest a bevásárlóközponthoz közeli szakaszon, a Kálvária sugárút irányában nem lesz érvényben teljes útzár, így 1-1 sávon haladhat majd a forgalom.

Az útfelújítási munkák újabb ütemében nem közlekedhetnek majd az autósok 2018. július 23-tól előreláthatólag szeptember végéig a Nagykörút – Kossuth Lajos sugárút csomópont és a Nagykörút – Gutenberg utca – Bakay utca csomópont között. A lezárt munkaterületre az építési forgalmon kívül csak a lakó – és áruszállító célforgalom, illetve a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. A Nagykörút – Rigó utca – Gogol utca csomópont és a Kálvária sugárút között az útfelújítás időszakában irányonként ugyanakkor 1-1 forgalmi sávon az áthaladás folyamatosan biztosítva lesz.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS