Korlátozás: változik a forgalmi rend a szegedi 5-ös főúton zajló felújítási munkákhoz kapcsolódóan

​Szegeden az 5-ös főút belterületi szakaszán, a Nagykörút Kossuth Lajos és Kálvária sugárút közötti szakaszán 2018. június 4-én megkezdett útfelújítási munkáihoz kapcsolódóan újabb forgalmi rend változásra számíthatnak a közlekedők.

Az útfelújítási munkák újabb ütemében a következő hétvégéken, 2018. július 14-15-én, illetve július 21-22-én lezárják a Mikszáth Kálmán utcát az útcsatlakozás aszfaltozása miatt. A lezárással egy időben a Szegedi Vízmű Zrt. szintén felújítási munkákat végez a Mikszáth Kálmán utcában, amely független a Mars téri útfelújítási munkálatoktól.

Az eredetileg a Tisza Lajos körútról a Mikszáth Kálmán utcába kanyarodó autóbuszjáratok terelőútvonala a Kossuth Lajos sugárút – Török utca – Mérey utca lesz. A Károlyi és Mikszáth Kálmán utcákon közlekedő tömegközlekedési járművek a Széchenyi tér – Kossuth Lajos sugárút – Török utca – Mérey utca vonalon fognak haladni. A Mérey utcában ideiglenes autóbuszmegálló üzemel majd.

Nem közlekedhetnek majd az autósok 2018. július 23-tól előreláthatólag szeptember végéig a Nagykörút – Kossuth Lajos sugárút csomópont és a Nagykörút – Gutenberg utca – Bakay utca csomópont, valamint a Nagykörút – Rigó utca – Gogol utca csomópont és a Nagykörút – Kálvária sugárút csomópont között. A lezárt munkaterületre az építési forgalmon kívül csak a lakó – és áruszállító célforgalom, illetve a tömegközlekedési járművek hajthatnak be.

A szakaszhatárokon lévő jelzőlámpákon kívül a többi jelzőlámpa sárga villogó üzemmódra lesz átkapcsolva.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 
További információ

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS