Nyelvváltó

  • English

Közel 6 kilométeren újul meg az M3-as autópálya Polgár térségében

Home / Hírek / Közel 6 kilométeren újul meg az M3-as autópálya Polgár térségében

Közel 6 kilométeren újul meg az M3-as autópálya Polgár térségében

​Közel 6 kilométeren újul meg az M3-es autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala, a 168-as és a 174-es kilométerszelvények között. Az útalapot is érintő felújítási munkák várhatóan 90 napig tartanak majd. A rekonstrukció sávelhúzásos terelés mellett valósul meg, a korlátozások a mai nappal, 2018. július 6-ától lépnek életbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból újul meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala a 168-as és 174-es kilométer szelvények között, Polgár térségében.

A kivitelezési munkák 2018. július 9-én, hétfőn indulnak el, az első ütemben az építési területet érintően teljes pályazár lesz érvényben a 168-as és 172-es kilométerszelvények között, a forgalmat így átterelik a szemközti, Budapest felé vezető oldalra. Ez azt jelenti, hogy a Nyíregyháza felé tartók 1 sávon, míg a főváros irányába közlekedők szintén 1 sávon haladhatnak majd, 60 km/órás sebességkorlátozás mellett. A terelés várhatóan még a mai napon életbe lép. A második ütemben 2018. szeptemberétől váltakozva lesznek sávlezárások és sebesség korlátozások az építési területek mellett.

A rekonstrukció során a szükséges helyeken kötő- és kopóréteg cseréket végeznek el, a szakaszon található Király ér-hidat is felújítják, amely során megújul a műtárgy szegélye, és kicserélik a hídon található szalagkorlátokat és madárvédő falat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály