Korlátozások: Félpályás lezárás mellett újul meg a szolnoki Szent istván Tisza-híd

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítását 2018. június 18-25. között a Szent István Tisza-híd rekonstrukciós munkálataival folytatja. A hídon kicserélik burkolatot, dilatációs szerkezetet és hídszerkezeti elemeket is javítanak.

A hidat Budapest irányában mintegy 700 méter hosszban teljesen lezárják. A félpályás lezárás során a váltakozó irányú forgalmat reggel 6 óra és este 20 óra között jelzőőrök, 20 óra és 6 óra között forgalomirányító fényjelző készülékek irányítják.

A tranzit forgalom részére alternatív útvonalak választását javasolja a Magyar Közút Nonprofit Zrt., így az M3-M35-42, illetve a M5-44-47-42, valamint a M5-M43 felé kerülhetnek. Ezekre a lehetséges útvonalakra az M0 gyorsforgalmi úton változtatható jelzésképű táblák, az ártándi határátkelőhely környezetében pedig térképes terelőtáblák hívják fel az utazóközönség figyelmét. A munkaterület környékén a megváltozott forgalmi rendre továbbra is veszélyt jelző és tilalmi táblák és elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

Az érintett területen forgalom- és sebességkorlátozásra, valamint sávlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a kivitelezési munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a közlekedők a nap 24 órájában tájékozódhatnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy a nagyobb torlódásokat elkerülhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS