Forgalmi rend változás lép életbe a 81-es főút felújítása miatt Kisbéren

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018. június 18-21. között a 81-es főút kisbéri, 600 méteres, a Komáromi utcát érintő aszfaltozási munkákat végez. Az aszfaltozás ideje alatt a forgalomterelési terveket a szakemberek átalakították, hogy a várható torlódások hosszát tovább minimalizálják.

Az új forgalomterelési tervek szerint a 81-es főúton a Győr-Székesfehérvár, illetve a Győr-Komárom irányú forgalmat a Vásártér-Magyar utcára irányítják. A 81-es főút, valamint 13-as főút Székesfehérvár-Győr és a Komárom-Győr irányú forgalom az eredeti terveknek megfelelően a Komáromi utcán, sebességkorlátozás mellett, egy irányban haladhat.

A forgalomterelés az autóbuszjáratok útvonalait, illetve megállóhelyeit. A Komáromi utca megállóhely Kisbérre bejövő oldali megállóját áthelyezik ideiglenesen, az alig 200 méterre található Muskátli utca torkolatába, a munkaterületen kívülre. A Muskátli utca ezen ágát a kivitelezés idejére lezárják a gépkocsiforgalom elől. A Komáromi utca megállóhely Kisbérről kimenő oldali megállója pedig a 400 méterre lévő Vásártér utcába, az Iskola előtti mart aszfaltos parkolóba kerül.

Az aszfaltozási munkák idején a kisbéri Komáromi utca páratlan oldalának gépjárművel történő megközelítése június 18-án hétfőn és június 20-án szerdán, a páros oldalának megközelítése kedden és csütörtökön, továbbá a Sport utcára való be-, illetve kihajtás mind a négy nap korlátozottan lehetséges. A Hunyadi és a Wenckheim Béla utcák Komáromi és Arany János utca közötti lakói az Arany János utcát használva közlekedhetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Tekintettel arra, hogy a lehetséges alternatív útvonalakon is hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak érdemes még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS