Ismét korlátozzák a nehézgépjármű forgalmat az 1-es főút Fejér megyei szakaszán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. két hónapja ideiglenesen feloldotta a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek korlátozását az 1-es főút Bicske és Herceghalom közötti szakaszán, tekintettel az M1-es autópálya burkolatának állapota és az ahhoz kapcsolódó munkálatok, korlátozások miatt. A súlykorlátozást 2018. június 11-től visszaállítják a szakemberek.

Az M1-es autópálya állapota a pályaszerkezet teherbírási elégtelenségéből adódóan a téli időszak végére jelentősen leromlott, számos helyen alakultak ki forgalomra veszélyes burkolathibák. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szintű átcsoportosításokkal és külső kivitelezők bevonásával folyamatosan végez lokális, nagyfelületű és teljes körű felújítási munkákat a gyorsforgalmi úton, melynek keretében idén már több tízezer tonna aszfaltot használtak fel.

Az M1-es autópályán mostanra csak a teljes körű felújítások idején tapasztalható hosszabb ideig tartó fix korlátozás, így a javítási munkákhoz kapcsolódóan több ideiglenes forgalmi rend változtatást is visszaállíthat a társaság.

Korábban a fuvarozói érdekképviseletekkel egyeztetve az 1-es főút 26-os és 29-es kilométerszelvényei, Bicske és Herceghalom közötti szakaszán a 7,5 tonnás járművekre vonatkozó korlátozást ideiglenes feloldását rendelte el a cég. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. annak érdekében, hogy az 1-es főút Fejér megyei szakaszán ne alakulhasson ki tartós burkolatleromlás, illetve a helyi lakosság érdekében 2018. június 11-től újra visszaállítja a korábbi forgalmi rendet és súlykorlátozást a 7,5 tonnánál nehezebb járművek számára.

Az M1-es autópályán zajló teljes körű felújítási és üzemeltetési munkákról, az aktuális forgalmi viszonyokról a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu oldalon keresztül tájékozódhatnak.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS