A héten is zajlanak az M1-es javítási, üzemeltetési munkái

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2018. június 4-ei héten is folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyfelületű és lokális javítási munkákat, valamint útüzemeltetési feladatokat. A közlekedők az autópálya mindkét irányán számíthatnak munkavégzésre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségéhez tartozó teljes szakaszon hétfőtől-péntekig az elválasztósávban végeznek sövényvágást a társaság munkatársai, a belső sáv zárása és 80 km/órás korlátozás mellett, hétköznap reggel 6:30 és este 20 óra között. Hétfőn a 34-es és 36-os kilométerszelvények között, a főváros felé vezető oldalon a kapaszkodósávon végeznek nagyfelületű javítási munkákat a szakemberek. Kedd és csütörtök között hasonló munkálatok zajlanak majd, szintén a Budapest felé vezető oldalon, a 35-ös és 40-es kilométerszelvények között a külső sávban. Ezen munkák során egy sávon, 80 km/órás korlátozás mellett haladhat a forgalom. Lokális burkolatjavítások várhatók még hétfőn, szerdán és csütörtökön az autópálya bicskei szakaszán, mozgó terelés és sebességkorlátozás bevezetésével együtt.

A társaság komáromi mérnökségéhez tartozó szakaszon június 5-én és 6-án, vagyis kedden és szerdán végeznek nagyfelületű burkolatjavítást a szakemberek a Budapest felé vezető oldalon, a 103-105-ös kilométerszelvények között, Nagyszentjános térségében. A munkálatok ideje alatt a gépjárművezetők az érintett helyszínen egy forgalmi sávon haladhatnak, ahol 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

Az április elején elindult, a Hegyeshalom irányában zajló, az M0-s csomóponttól kezdődő 2,5 kilométeres szakasz felújítási munkái tovább zajlanak, előreláthatóan július közepéig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

A közlekedők az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS