Torlódás – a szokásosnál is nagyobb a forgalom az M1-es autópályán

​Az M1-es autópályán szerdáról csütörtökre virradóan jelentősen megnőtt az átmenő forgalom nagysága. A gyorsforgalmi úton zajló, balesetveszélyes burkolthibákat javító munkálatokhoz kapcsolódóan emiatt két helyen is lelassult a forgalom a főváros felé vezető oldalon.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a szokásosnál is nagyobb a forgalom, több helyen is telítettek a sávok, az átmenő forgalom az átlagoshoz képest közel másfélszer nagyobb.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyobb volumenű beavatkozásokat, hogy a leromlott, balesetveszélyes szakaszokat a lehető legrövidebb időn belül kijavíthassa. A közlekedők két helyen számíthatnak munkavégzésre ma délutánig a Budapest felé vezető oldalon, a 43-as és 45-ös, illetve a 31-es és 35-ös kilométerszelvények között, előbbi munkálatai 9, utóbbi esetében 3 napja zajlanak a munkálatok. Ezeken a helyeken a szokásosnál is erősebb forgalom miatt már szerda este és csütörtök kora reggel is érezhetően lelassult a forgalom, a közlekedők az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 30-60 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. Ezért a társaság javasolja, hogy aki teheti, az 56-os Tatabánya-Óváros és a 26-os herceghalmi csomópont között kerüljön az 1-es főúton, de már ott is élénk a forgalom, ahogy a többi alternatív útvonalon.

A közlekedők informálása érdekében az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán torlódásra hívják fel a szakemberek a figyelmet, magyar és angol nyelven egyaránt.

A közlekedők az aktuális korlátozásokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400-s telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS