Hétfőtől forgalomkorlátozás lép életbe Nyíregyházán a 36-os főúton lévő vasúti hídon

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy Nyíregyházán, a 36-os főúton található vasút feletti hídon 2018. április 23-tól forgalomkorlátozást vezet be, sávszűkítésekkel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően, 10 évenkénti ciklusnak megfelelően 2017-ben is elvégeztette a 36-os számú főúton található Nyíregyháza-Záhony vasút fölötti híd fő- és célvizsgálatát. A vizsgálat keretén belül a szakértők részletes dokumentációt állítottak össze a híd aktuális állapotával kapcsolatosan. Ennek alapján a híd teljes körű felújításának elkezdéséig forgalomkorlátozás bevezetése szükséges.

A szakemberek a korlátozás tervezésekor figyelembe vették a helyi adottságokat, a közlekedők érdekeit és a forgalomnagyságot, úgy, hogy a híd teherbírása és az út áteresztőképessége lehetőleg ne változzon. Ennek megfelelően a hídszerkezeten a meglévő forgalmi sávok szélességeinek szűkítését végzik el a forgalom további biztonságos átvezetése érdekében. 

A 2×2 forgalmi sávos úton a hídszerkezet felújításáig a belső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 2,75 méterre, míg a külső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 3 méterre változik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

További információ

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztál

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS