Hétfőtől forgalomkorlátozás lép életbe Nyíregyházán a 36-os főúton lévő vasúti hídon

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy Nyíregyházán, a 36-os főúton található vasút feletti hídon 2018. április 23-tól forgalomkorlátozást vezet be, sávszűkítésekkel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően, 10 évenkénti ciklusnak megfelelően 2017-ben is elvégeztette a 36-os számú főúton található Nyíregyháza-Záhony vasút fölötti híd fő- és célvizsgálatát. A vizsgálat keretén belül a szakértők részletes dokumentációt állítottak össze a híd aktuális állapotával kapcsolatosan. Ennek alapján a híd teljes körű felújításának elkezdéséig forgalomkorlátozás bevezetése szükséges.

A szakemberek a korlátozás tervezésekor figyelembe vették a helyi adottságokat, a közlekedők érdekeit és a forgalomnagyságot, úgy, hogy a híd teherbírása és az út áteresztőképessége lehetőleg ne változzon. Ennek megfelelően a hídszerkezeten a meglévő forgalmi sávok szélességeinek szűkítését végzik el a forgalom további biztonságos átvezetése érdekében. 

A 2×2 forgalmi sávos úton a hídszerkezet felújításáig a belső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 2,75 méterre, míg a külső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 3 méterre változik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

További információ

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztál

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS