Elindult a Berzence-Iharosberény összekötő út felújítása

Home / Hírek / Elindult a Berzence-Iharosberény összekötő út felújítása

Elindult a Berzence-Iharosberény összekötő út felújítása

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Somogy megyében a 6819-es jelű út közel 11,1 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.
A TOP-1.3.1-15-SO1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,500 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.  A projekt keretében közel 11,1 kilométeren újul meg a 6819-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.
A Berzence-Iharosberény összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.
A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Somogy megyében 17 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek awww.kozut.hu oldalon.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.
E-mail:kommunikacio@kozut.hu
Weboldal:www.kozut.hu
Facebook:www.facebook.com/MagyarKozut
Instagram:https://www.instagram.com/magyarkozut