Új forgalmi rend az M2-es autóúton

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket,  hogy az M2-es autóút bővítése kapcsán 2018. április 9-én megkezdődött az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi – Fót települések között) a következő forgalomkorlátozási ütem kiépítése. Az új építési ütem bevezetése és az új forgalomkorlátozás kiépítése előreláthatóan két hetet vesz igénybe.
Az új építési ütem az M0-ás autóút felé vezető oldal teljes lezárásával jár, a forgalom az ellenkező oldalon a jelenlegi 2×2 sáv helyett 2×1 sávra történő áttereléssel haladhat, azaz a munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára.
Az ideiglenes forgalomkorlátozás okán az útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom van érvényben, a forgalmi sávok szűkítésével sárga ideiglenes burkolati jelek felfestésével. A csomóponti le- és felhajtók továbbra is használhatóak maradnak, a gyorsító és lassító sávok helyenkénti megszüntetésével. A fóti lehajtónál a 2101-es jelű út csomópontjában az elsőbbségi viszony megváltozik, a lehajtó ágon érkezők elsőbbséget kapnak a Fót és Dunakeszi felől érkezőkkel szemben, a lehajtónál lévő feltorlódott járművek hosszának minimalizálása érdekében. A csúcsidőszakban a lehajtó forgalmát rendőri vagy jelzőőrös irányítás is segíteni fogja.
Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat felújítják és szélesítik, az elválasztó sáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését végzi a kivitelező a vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.
A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/órás sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.
A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hazai és európai uniós forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.
Tekintettel az autóút jelentős forgalmára, a forgalomkorlátozás miatt megnövekedett menetidővel és torlódással számolhatnak az autósok. Kérjük a közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, kövessék az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseket és különösen ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására.
Az építési munkákról és azzal járó korlátozásokról, torlódásokról awww.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.  
Az építési munkák elvégzésének ideje alatt a beruházó és a kivitelezők nevében is a lakosság türelmét és megértését kérjük.
 
Üdvözlettel
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS