Megújul a 31-es számú főút több mint 2,8 kilométeres szakasza Tápiószecsőn

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai forrásból megvalósuló 2018-as országos felújítási programjának keretében Pest megyében 13 kilométer főúti és 31 kilométer mellékúti szakasz rekonstrukciós munkálatai indulhatnak el. Az idei program része a 31-es főút mintegy 2,84 kilométeres szakaszának felújítása is, amelyet a mai napon ismertettek a szakemberek Tápiószecsőn.
 
A hazai forrásból megvalósuló országos útfelújítási program részeként hamarosan megújul a 31-es számú Budapest-Jászberény-Tápiószecső főút Tápiószecső-Magdolnatelepvasúti átjárótól Tápiószecső település végét jelző tábláig tartó, összesen 2,84 kilométer hosszú szakasza. A beruházás közel bruttó 548 millió forintos forrásból valósul meg.
 
A felújítási munkák részét képezi a burkolat teljes hosszon és teljes szélességben történő felújítása, a kétoldali vízelvezető árok profiljának helyreállítása, a padka rendezése, továbbá a kissugarú ívekben rázópadka kiépítése, valamint az útcsatlakozásoknak és a kapcsolódó felületeknek az új burkolat szintjére való emelése. Az útburkolat felújítása kapcsán a csapadék vízelvezető rendszer helyreállítása is megvalósul. A beruházás során a pályaszerkezetet is megerősítik, amely a profilmarást követően két aszfaltréteg megépítését jelenti. A szakasz elején Tápiószecső-Magdolnatelep településrészen található buszmegállópár esetében a peront is kiépítik a szakemberek. A felújítási szakaszon található további, jelenleg is kiépített buszmegállók, a nagyobb teherbírás miatt bazaltbeton pályaszerkezettel készülnek el.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítási munkákon túl a tápiószecsői önkormányzattal való egyeztetéseknek köszönhetően a település végét jelző tábla környezetében forgalom lassítás céljából településkaput építtet. Továbbiakban megújulnak az útburkolati jelek, valamint új forgalomtechnikai jelzéseket is kihelyeznek.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.
 
További információ:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS