Átadták a megújult Sióagárdi Sió-hidat

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a több mint 100 éves sióagárdi Sió-híd. A projekt hazai finanszírozásból, bruttó 452 millió forintból valósult meg.
A 63123-as jelű útonlévő Sió-híd felújítását a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező 2017. június 1-jén kezdte meg, ütemezetten, több fázisban. Elsőként egy ideiglenes hidat és terelőutat alakítottak ki a szakemberek, majd a felújítandó szerkezet teljes lezárása történt meg. A meglévő híd felújítását követően a 20 tonnás teherbírásból a szerkezet 40 tonnás teherbírású lett. A műtárgy felújítása során a kivitelező szakemberei megerősítették a régi hídfőt és a tartószerkezetet, teljes körű korrózióvédelmi bevonatrendszerrel látták el az acélszerkezeteket és a teljes pályalemez cseréje is megtörtént. A híd próbaterhelése után, az ideiglenes forgalomba helyezési eljárás is sikeresen lezajlott, így az autósok ismét birtokba vehették a sióagárdi Sió-hidat.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a projektben résztvevők nevében ezúton mond köszönetet a lakosságnak a munkavégzés ideje alatti türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozás során tapasztalt figyelmes közlekedésért.
További információ:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.
E-mail:kommunikacio@kozut.hu
Weboldal:www.kozut.hu
Facebook:www.facebook.com/MagyarKozut
Instagram:https://www.instagram.com/magyarkozut

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS