Lillafüred és Ómassa között forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja a közlekedőket, hogy 2018. március 10-én 12 órától Lillafüred és Ómassa között, a Hámori-tó mellett, valamint a Pisztráng telep mellett forgalomkorlátozást vezetnek be.
 
Az útszakaszon több pályaszerkezet és háttöltésbeli probléma alakult ki a közelmúltban, amelyekre a burkolaton jelentkező hosszirányú, megnyíló repedések utalnak. Az útszakaszra jellemző repedések eddig nem utaltak jelentős állékonyságbeli problémákra, de az elmúlt hónapok csapadékos, változékony időjárása, valamint a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt további állagromlás következett be. A szükséges helyreállítási munkák elindításáig a társaság miskolci mérnöksége ezért a rézsűcsúszás szempontjából veszélyesnek ítélt két szakaszon forgalomkorlátozást vezet be. 
 
A veszélyesnek ítélt szakaszok környezetében sávlezárásra, előzési tilalomra, illetve sebességkorlátozásra, a Pisztráng telep melletti szakaszon a beláthatóság akadályoztatása miatt a fentieken felül még jelzőlámpás forgalomirányításra is számíthatnak az arra közlekedők.
 
A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon keresztül tájékozódhatnak.
 
A társaság arra kéri az autósokat, hogy a forgalomterelés környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A helyreállítási munkák elvégzéséig pedig az ezen szakaszon utazók türelmét és megértését kéri.
 
További információ:
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS