Hétfőn és kedden rövid időre még visszatér a csapadékos téli idő

​Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján hétfő délutántól délnyugat felől a Dunántúlon vegyes halmazállapotú csapadék várható. Nyugaton és a hegyekben inkább hó, havas eső várható, másutt fagypont körüli hőmérséklet mellett kisebb mennyiségű fagyott eső, ónos eső, eső hullhat. A Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben pár centiméter friss hó várható, főként az Alpokalján hullhat 4-5 cenimétert meghaladó mennyiség kedd délelőttig. Hétfőn és különösen kedden napközben a hőmérséklet szinte mindenütt fagypont fölé emelkedik. Kedden napközben az eső mellett északnyugaton és az Északi-középhegységben előfordulhat még havas eső, átmenetileg hó, miközben a csapadék súlypontja fokozatosan északkelet felé helyeződik át.
Ónos szitálásra elsősorban Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében számíthatnak a közlekedők.
Az aktuális út- és látási viszonyokról a legfrissebb és leggyorsabb információt társaságunk megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatunk munkatársaitól szerezhetik be, minden telefonos elérhetőségünk megtalálható awww.utinform.hu és awww.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként teszünk közzé országos összesítést az aktuális út- és látási viszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők:http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS