Cikk pontosítási kérelem a váci baleset kapcsán

​2018. március 2-án, péntek este tragikus baleset történt a 2-es főúton Vác térségében. A 39-es kilométer szelvény környékén egy személyautó és egy síkosságmentesítést végző teherautónk ütközött össze. A forgalmat az M2-es autóútra terelték. A baleset során a személyautóban egy személy életét vesztette, egy másik pedig könnyebben megsérült.
 
Az esetről több beszámoló is született, ugyanakkor egyes cikkekben a baleset körülményei tévesen szerepeltek. A balesetet szenvedő autó a munkagépünkkel szemközti sávban haladt, az autó eddig tisztázatlan okok miatt megpördült, majd áttért a munkagépünk sávjába és háttal belecsapódott. Vagyis a sajtóhírekkel ellentétben nem a hókotró ment neki az autónak, hanem az autó csapódott bele a mi munkagépünkbe, a GPS adatok szerint 50 km/órával haladt a járművünk, próbált lehúzódni – az ütközés pillanatában csupán 10 km/órával haladt -, de így sem volt esély a szörnyű baleset elkerülésére.
 
Társaságunk váci mérnökségének munkatársai is osztoznak a gyászoló család fájdalmában, az eset kollégáinkat is rendkívüli módon megrázta.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS