Cikk pontosítási kérelem a váci baleset kapcsán

​2018. március 2-án, péntek este tragikus baleset történt a 2-es főúton Vác térségében. A 39-es kilométer szelvény környékén egy személyautó és egy síkosságmentesítést végző teherautónk ütközött össze. A forgalmat az M2-es autóútra terelték. A baleset során a személyautóban egy személy életét vesztette, egy másik pedig könnyebben megsérült.
 
Az esetről több beszámoló is született, ugyanakkor egyes cikkekben a baleset körülményei tévesen szerepeltek. A balesetet szenvedő autó a munkagépünkkel szemközti sávban haladt, az autó eddig tisztázatlan okok miatt megpördült, majd áttért a munkagépünk sávjába és háttal belecsapódott. Vagyis a sajtóhírekkel ellentétben nem a hókotró ment neki az autónak, hanem az autó csapódott bele a mi munkagépünkbe, a GPS adatok szerint 50 km/órával haladt a járművünk, próbált lehúzódni – az ütközés pillanatában csupán 10 km/órával haladt -, de így sem volt esély a szörnyű baleset elkerülésére.
 
Társaságunk váci mérnökségének munkatársai is osztoznak a gyászoló család fájdalmában, az eset kollégáinkat is rendkívüli módon megrázta.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS