Több mint 2500 pályamű érkezett a Magyar Közút „Álomút” című rajzpályázatára – Közel 170 rajzot díjazott a zsűri

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017 őszén hirdette meg „Álomút” címmel ötödik országos gyermekrajzpályázatát, amelyre több mint 2500 pályamű érkezett. A zsűri végül összesen 164 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A díjazottak 2018. február 26-án vették át jutalmaikat.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, ezért 2017 őszén immár ötödik alkalommal hirdette meg „Álomút” című gyermekrajzpályázatát általános iskolás gyermekek számára. A rajzpályázat zsűrizése nehéz feladat volt a szakemberek számára, mivel rengeteg színvonalas alkotás érkezett, nagyon sokféle stílusban. Rengeteg pályamű a korosztályi sajátosságokon túl egy új látásmódot, megközelítést is magában hordozott. A zsűri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak. A zsűri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is. A pályamunkákat beküldők felkészülését segítő pedagógusokat is értékelte a zsűri, akik láthatóan nagyon alapos és odaadó munkát végeztek, hogy tanítványaiknak bemutatkozási lehetőséget teremtsenek.
 
Az osztálykirándulásokat a következő gyermekek nyerték:1-2. osztály kategóriában: Vadasi Norbert – Az utak jutalma (Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola 1.a osztály, Levelek)3-4. osztály kategóriában: Mészáros Álmos – Útfenntartás télen-nyáron (Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola 4.b osztály, Kaposvár)5-6. osztály kategóriában: Keszei Levente – Az álomút életre kelt (Vörösberényi Általános Iskola 5.b osztály, Balatonalmádi)7-8. osztály kategóriában: Kovács Fanni – On the way (Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI 8.b osztály, Záhony)gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Magyar Alexandra – Hosszú út az őszi időben (Maixner EGYMI 6. osztály, Mohács)
 
Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 33 pályaművet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta. Összesen csaknem 10 ezer like érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Preil Benedek Gyerekszemmel a közúton című alkotása kapta (Hunyadi Mátyás Általános Iskola 2.b osztály, Oroszlány). Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.
 
Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.  A díjazottakon kívül a zsűri egy különdíjat is odaítélt a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola rajz szakkörösei részére, akiket különösen megihletetett a pályázati felhívás és egy leporelló formájában küldték meg pályázati anyagukat. Jutalmuk egy 40 főre szóló belépőjegy a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.
 
A 164 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listáját megtalálják a társaság weboldalán (www.kozut.hu), ahol a nyertes rajzok is megtekinthetőek. A győzteseknek a nyereményeiket az iskolákon keresztül, postai úton juttatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
 
További információ:
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.
E-mail:kommunikacio@kozut.hu
Weboldal:www.kozut.hu
Facebook:www.facebook.com/MagyarKozut
Instagram:https://www.instagram.com/magyarkozut

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS