Korlátozzák a nehézgépjármű forgalmat a 82-es főúton

​Veszprém megyében intenzíven havazik, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei így az éjszakai óráktól kezdődően folyamatosan dolgoznak a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A társaság, megelőzve a kamionos baleseteket kedd reggel 9 órától korlátozza a 82-es főúton a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek forgalmát. Az autósokat arra kérik a szakemberek, hogy fokozott óvatossággal vezessenek a veszprémi közutakon is, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.
 
Veszprém megyében is hétfő este óta havazik, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. még tegnap elvégezte a szükséges megelőző szórási munkákat, ma reggel pedig mintegy 50 munkagép dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, hétfő óta mintegy 400 tonna sót juttattak ki az utakra. Járhatatlan útszakasz vagy elzárt település nincs, de a társaság a 82-es főúton a Veszprémi Arénától egészen a cseszneki szerpentin aljáig korlátozza kedd reggel 9 órától a 7,5 tonna feletti nehézgépjármű forgalmat, hogy elkerülhetőek legyenek a kamionos balesetek, és így a munkagépek folyamatosan tudjanak dolgozni az intenzív havazásban is. A járművek a 83-as főutat tudják egyelőre kerülőútként használni.
 
A hóeltakarítási munkákat a következő napokban is ütemezetten látja el a társaság. Ez azt jelenti, hogy első körben a gyorsforgalmi- és főutakon avatkoznak be, majd ezt követik a mellékutak. Az egyes területekre előre beosztott munkagépek körülbelül 30-50 kilométernyi utat tudnak egy fordulókörrel bejárni, egy ilyen beavatkozás, függően a forgalom nagyságától és a beavatkozási igényektől, domborzattól, mintegy 2-5 órát vehet igénybe, amit bizonyos esetekben többször is meg kell ismételni, főleg intenzív havazás esetén.
 
A közútkezelő szakembereinek folyamatos munkavégzése mellett is időszakosan télies útviszonyok lehetnek egyes térségekben, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható awww.utinform.hu és awww.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők:http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS