Megújult a bonyhádi Nepomuki Szent János híd – újra használhatják az autósok


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a bonyhádi Nepomuki Szent János híd, melyet mától a közúti forgalom ismét használhat. A projekt több mint bruttó 283 millió forintból valósulhatott meg.
A bonyhádi Nepomuki Szent János hídon az utóbbi években folyamatosan növekvő közúti terhelés és egy ütközéses baleset hatására a tartószerkezet több részén kimozdulások, repedések jelentek meg, ezért a hídon sebességkorlátozásokat, valamint félpályás útlezárást is be kellett vezetni. A híd sérülése után elvégzett ideiglenes állagmegóvási intézkedések után a meglévő műemlék jellegű híd megjelenésének meghagyásával készültek a teljes körű felújítási tervek, a kivitelezési munkálatok pedig 2017. július 12-én indulhattak el.
A felújítási munkák a meglévő híd mellvédjeinek, pályaszerkezeti rétegeinek bontásával kezdődtek, majd a meder burkolásával folytatódtak. Ezt követően a megmaradó kőboltozatok alátámasztása után egy monolit vasbeton erősítés épült kapcsolódó új vasbeton támfalakkal és új hídszerkezeti rétegekkel. A kibontott kövek a befejező fázisban visszaépültek, így a híd megjelenése hasonló a korábbi állapothoz. Az ütemterv szerint a híddal kapcsolatos munkák 2017 év végére készültek el. A befejező fázisban a hídfelújítással együtt az érintett útszakasz közel 180 folyóméter hosszban új aszfaltburkolatot kapott.
A több mint bruttó 283 millió forintból megvalósuló beruházást követően 2018. január 2-án reggel indulhatott el újra közúti forgalom a hídon.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a projektben résztvevők nevében ezúton mond köszönetet a lakosságnak a munkavégzés ideje alatti türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozás során tapasztalt figyelmes közlekedésért.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS