Befejeződtek Heves megyében a Jobbágyi-Apc összekötő út felújítási munkálatai

​Befejeződtek a 2405-ös jelű Jobbágyi Apc összekötő út felújítási munkálatai Apc és Nógrád megye határa között mintegy 2,8 kilométer hosszon. A beruházás 80 millió forint hazai forrás felhasználásával valósult meg.
Mintegy 2800 méter hosszon újult meg a 2405-ös jelű Jobbágyi-Apc összekötő út teljes Heves megyei szakasza. A felújítás során 1731 tonna aszfalt felhasználásával új kopóréteg, valamint stabilizált padka épült, ezen kívül az érintett szakaszon megtörtént az út menti növényzet gondozása is. A 2017. november 27-én befejeződött munkálatok fedezetét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját feladattervi forrásából biztosította.
Az útszakaszt naponta több százan veszik igénybe, a felújítás után így jelentősen javult a közlekedés színvonala.  Jelen felújítás csatlakozik a Nógrád megyében korábban megújult útszakaszhoz, amelynek köszönhetően a Nógrád és Heves megye határán található összekötő út teljes hosszán felújított útburkolaton lehet közlekedni.   
Az ünnepélyes átadáson Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára tartott ünnepi beszédet, a projekt műszaki tartalmáról pedig Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának számolt be.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton mond köszönetet a lakosságnak a munkavégzés ideje alatti türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozás során tapasztalt figyelmes közlekedésért.
 
További információ:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
E-mail:kommunikacio@kozut.hu
Weboldal:www.kozut.hu

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS