Munkálatok miatt lezárásra kerül a Vági Rába-híd


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy a 8426-os jelű Páli–Kemenesszentpéter összekötő út 5+577 kilométer szelvényében lévő Vági Rába-hídon javítási-karbantartási munkálatokra kerül sor 2017. augusztus 14-én, hétfőn 8 órától kezdődően. A kivitelezés várhatóan 2017. szeptember 3-a éjfélig tart. Ez idő alatt a hídon csak kerékpárral és gyalogosan lehet majd átkelni, a gépjárműforgalom elől a híd teljesen lezárásra kerül.
A hídon a munkálatok során kicserélésre kerül a Veszprém megyei oldalon lévő dilatációs szerkezet, ugyanitt a dilatáció utáni ún. háttöltés egy része és fölötte a teljes pályaburkolati rétegrend újjáépül. Továbbá lokálisan kiegészítésre kerül a balesetveszélyes állapotú járdaszegélyek acéllemezes lefedése, a szakemberek javítják a hídpályáról való vízelvezetést is, valamint a hídhoz csatlakozó útszakasz mentén korszerű vezetőkorlát-rendszer építésére is sor kerül. Ezen beavatkozások a hídon való biztonságos közlekedés érdekében történnek.
A híd lezárásának idején a Rábán keleti irányban, korlátozás nélkül átjutni legközelebb a 8408-as jelű összekötő úton, Marcaltő–Szany viszonylatban lehetséges.
A lezáráshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a nap 24 órájában tájékozódhatnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform osztályánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

További információ:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 
E-mail:kommunikacio@kozut.hu
Weboldal:www.kozut.hu

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS