Befejeződtek Heves megyében az Atkári Rédei-Nagy-patak híd átépítési munkálatai

​BEFEJEZŐDTEK HEVES MEGYÉBEN AZ ATKÁRI RÉDEI-NAGY-PATAK HÍD ÁTÉPÍTÉSI MUNKÁLATAI
Befejeződtek az Atkári Rédei-Nagy-patak híd átépítési munkái a 3203-as jelű, Gyöngyös-Jászberény összekötő út Gyöngyöshalász és Atkár közötti szakaszán. A beruházás keretében a régi híd elbontása és az új vasbeton híd építése valósult meg, összesen nettó 126,7 millió forint hazai forrás felhasználásával.
Az átépített Atkári Rédei-Nagy-patak híd helyén állt régi híd a II. világháború utáni időszakban épült, teherbírása mindössze 22 tonna volt. Az eltelt közel 70 év alatt a forgalom nagysága és a forgalmi terhelések lényegesen megnőttek, ezért új híd építése vált szükségessé. Az új, 80 tonna teherbírású vasbeton híd, illetve a közel negyed kilométer hosszú csatlakozó út építését hosszú előkészítési munka előzte meg. A régi híd elbontása és az új vasbeton híd építése nettó 126,7 millió forint hazai forrásból történt.
A munkálatok teljes útzár mellett folytak, terelőút kijelölésével. Mintegy 2,5 hónap alatt elbontásra került a régi híd, elkészült az új híd és a csatlakozó útszakasz . A hátralévő mederburkolási munkák és hídtartozékok építése már a forgalom fenntartása mellett folytatódott.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton mond köszönetet a lakosság megértéséért és türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozások során tapasztalt figyelmes közlekedésért.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS