Befejeződtek Heves megyében az Atkári Rédei-Nagy-patak híd átépítési munkálatai

​BEFEJEZŐDTEK HEVES MEGYÉBEN AZ ATKÁRI RÉDEI-NAGY-PATAK HÍD ÁTÉPÍTÉSI MUNKÁLATAI
Befejeződtek az Atkári Rédei-Nagy-patak híd átépítési munkái a 3203-as jelű, Gyöngyös-Jászberény összekötő út Gyöngyöshalász és Atkár közötti szakaszán. A beruházás keretében a régi híd elbontása és az új vasbeton híd építése valósult meg, összesen nettó 126,7 millió forint hazai forrás felhasználásával.
Az átépített Atkári Rédei-Nagy-patak híd helyén állt régi híd a II. világháború utáni időszakban épült, teherbírása mindössze 22 tonna volt. Az eltelt közel 70 év alatt a forgalom nagysága és a forgalmi terhelések lényegesen megnőttek, ezért új híd építése vált szükségessé. Az új, 80 tonna teherbírású vasbeton híd, illetve a közel negyed kilométer hosszú csatlakozó út építését hosszú előkészítési munka előzte meg. A régi híd elbontása és az új vasbeton híd építése nettó 126,7 millió forint hazai forrásból történt.
A munkálatok teljes útzár mellett folytak, terelőút kijelölésével. Mintegy 2,5 hónap alatt elbontásra került a régi híd, elkészült az új híd és a csatlakozó útszakasz . A hátralévő mederburkolási munkák és hídtartozékok építése már a forgalom fenntartása mellett folytatódott.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezúton mond köszönetet a lakosság megértéséért és türelméért, valamint az építési munkálatok miatti forgalomkorlátozások során tapasztalt figyelmes közlekedésért.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS