Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek az M3-as autópályán Budapest térségében


Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalán a 13+900 km szelvénynél 2017. március 16-tól várhatóan 2017. május 20-ig a Sikátorpusztai önkormányzati úti autópálya feletti híd, járműütközés utáni helyreállítása folyik. A munkavégzés ideje alatt az autópályán Fót, Mogyoród  térségében forgalomterelésre és esetleges torlódásokra kell számítani a közlekedőknek.
 
A helyreállítási munkálatok ideje alatt a 13-as és a 15-ös kilométer szelvények között várhatóan 2017. március 21-től a Budapest irányába tartó forgalom egyik sávját a Nyíregyháza felé tartó pályára átterelik, a Nyíregyháza felé tartó forgalom pedig elhúzásra kerül a külső és a leálló sávra. A forgalom fenntartása mellett biztonságosan nem végezhető munkafolyamatok alatt – csúcsforgalmon kívüli időszakban – a Budapest felé vezető oldal teljesen lezárásra kerül, ezen időszakban a forgalom Budapest felé csak egy forgalmi sávon haladhat az ellenkező pályaoldalra átterelve. Nyíregyháza felé a két forgalmi sáv ezen ütemben is biztosított lesz. A munkálatok előreláthatólag 2017. május 20-án fejeződnek be.

A munkálatok ideje alatt a forgalomtereléssel érintett szakaszon 60 és 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.
 
A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról tájékozódhatnak a nap 24 órájában a Magyar Közút Útinform osztályánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri az erre közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS