Hat megyében korlátozzák a teherautó-forgalmat

 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja az országos közúton közlekedőket, hogy a mai napon 15 órától Nógrád megyében, illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán feloldották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedésének korlátozását.
 
2017. január 13-án reggel 9 óra óta a szlovák hatóságok döntése értelmében Parassapusztától Bánrévéig valamennyi határátkelőhelyen korlátozást vezettek be: a 7,5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak be Szlovákiába (Tornyosnémeti és Sátoraljaújhely még járható), 11 órától a Nógrád megyei határátkelőhelyeken a szlovák hatóságok tovább korlátozták a Szlovákiába tartó tehergépkocsik közlekedést, így már a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra is vonatkozik a kamiontilalom. Azon a járműveket, amelyek Szlovákiába készülnek, az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre. A terelést a rendőrség végzi.
 
Pest megyében a 102-es főúton az M1-től Zsámbékig 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, így a főút teljes szakaszán érvényes a tiltás. A rendőrség Pest megye határában nem engedi fel a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat a 10-es főútra és a 8102-es jelű úton az 1-es főúttól Budakalászig tiltott a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedése.
 
Heves megyében az időjárásra való tekintettel 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be a megye két útján. A 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják. A 25-ös főúton, Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.
 
Veszprém megyében a 82-es főúton, Veszprém és Zirc között a 0-21 km szelvények között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, továbbá a 82-es számú főúton, Veszprém és Veszprémvarsány között a 0-45+500 km szelvények között korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedését. 
Győr-Moson-Sopron megyében a 82-es számú főút és a 83-as számú főúton is életbe lépett a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a teherjárműveket az M1-es autópályán kerülhetnek Budapest, illetve Hegyeshalom irányába.
 
Fejér megyében a 1104-es jelű út 0+000 – 7+281 km szelvények közötti szakaszán 16 órától 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. 
 
A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.
 
A közlekedők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetekről, balesetek miatti korlátozásokról a cég diszpécserszolgálatai mellett a társaság Útinform szolgálatánál (06-1-336-2400) is érdeklődhetnek 0-24 órában, minden elérhetőségük megtalálható awww.utinform.hu oldalon, ahol számos további hasznos közlekedési információhoz juthatnak az autósok.

 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS