Megújult a Nyíracsád- Nyírábrány közötti mellékút több mint 10 kilométeres szakasza

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Megújult a Nyíracsád- Nyírábrány közötti mellékút több mint 10 kilométeres szakasza
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a Hajdú-Bihar megyei 4904-es jelű Nyíracsád-Nyírábrány közötti mellékút több mint 10,5 kilométeres szakasza.
A felújítás során az út helyszínrajzi kialakítása, a magassági vonalvezetése, valamint a burkolatszélessége nem változott, ugyanakkor a pályaszint a burkolat-megerősítés vastagságával növekedett. A belterületi szakaszon a meglévő kiemelt szegélyeket a lokális helyeken cserélték, ezzel egyidejűleg a közműszerelvények és a fedlapok szintbe helyezése megtörtént. A beruházás során a külterületi szakaszon átlag 1,5 méter szélességben földpadka kiépítésére került sor. 
A projekt keretein belül olyan munkálatokra is lehetőség nyílt, mint például a már meglévő vízelvezetési rendszer felújítása, kitisztítása, valamint megfelelő minőségbe helyezése.
A felújított útburkolatra új forgalomtechnikai jelzéseket helyeztek ki, egyúttal a közlekedési jelzőtáblákat cserélték, továbbá, ahol szükséges volt, ott a meglévő acél vezetőkorlátot szintbe helyezték.
A külterületi szakaszon az utat keresztező vízfolyásoknál a leromlott állapotban lévő támfalak elbontása megtörtént, majd a burkolat szélétől 1,5-1,5 méterre újak építésére került sor. A projekt további munkálatokra is lehetőséget biztosított, többek között az itt található átereszeket meghosszabbították, az elburjánzott cserjéket rendezték, az útalapot beépítették, az aszfaltot bedolgozták, tartós kivitelben burkolati jeleket festettek fel, végül a meglévő földárok profilrendezése is megtörtént.
További információ:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály
 
 
 
 
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS