Megújult a 2419-es jelű Mátrafüred-Abasár összekötő út közel 4,5 kilométeres szakasza

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, ebből Heves megyében több mint 38 kilométer főúti szakasz több mint bruttó 3,8 milliárd forintból. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.
 
Heves megyében megújult a 2419-es jelű Mátrafüred-Abasár összekötő út 0+000–4+457 km szelvény közötti szakasza több mint bruttó 361 millió forint hazai forrásból.
 
A beavatkozás összesen 4,5 kilométer hosszon valósult meg, Mátrafüreden a 24. sz. főúti csomóponttól Abasár, Főúti (2416. jelű úti) csatlakozásig. A burkolat szélessége jellemzően 5,8-7,0 méter között változik, a felújítási felület mintegy 27 000 m². A beavatkozás során 2 rétegben aszfaltburkolat építés valósult meg a meglévő burkolatszélességben, helyenként pályaszerkezet cserével. Az útcsatlakozások, megállóhelyek helyreállítása is megtörtént a program keretében – részletezte Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.
 
Az útépítés során közel 6500 tonna aszfalt kopóréteg került beépítésre.
 
Kitisztították a felújításra került útszakaszon az árkokat és az átereszeket, továbbá 4 darab híd javítása és felújítása is megvalósult.
 
A beavatkozás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordított a Magyar Közút az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére. Tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a KRESZ táblákat és cserélték az acél szalagkorlátokat – mondta el Horváth László, országgyűlési képviselő.
 
 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS